Pups

Voor een Pup is het leven nog een groot feest, en dat mag natuurlijk maar toch is dit de leeftijd dat er ook gewerkt moet worden aan de basis-gehoorzaamheid. Elke  hond, en dus zeker ook pups, moeten in ieder geval de 4 basis-gehoorzaamheids begrippen, kennen tw ‘Hier’, ‘Zit’, ‘Blijf’ en ‘Los’.

Op een leuke en speelse manier gaan we hier mee aan de slag, uiteraard komen ook vele andere gehoorzaamheids-oefeningen aan bod maar de 4 Basis oefeningen zullen steeds weer en in allerlei vormen de rode draad zijn in deze lessen . Die zullen steeds weer terug komen.

Daarnaast gaan we ook aandacht besteden aan de sociale vaardigheden van je Pup. Omgang met andere honden, zowel andere pups als volwassen honden, hoe ga je om met andere, vreemde, mensen en natuurlijk hoe moet je je gedragen in omstandigheden die je niet kent. Je kunt hierbij denken aan het verkeer, vreemde ruimtes waar je voor het eerst komt, of activiteiten die je niet kent.

Voor de pups is er dus heel erg veel te leren en jij moet hem daarbij helpen! Naast de Pups zal er veel aandacht zijn voor de baasjes. Hoe leer je je hond het, door jou gewenste, gedrag aan, hoe moet je jezelf gedragen en hoeveel invloed heeft jouw eigen gedrag eigenlijk op je pup.

Veel zaken waar aan gewerkt moet worden dus, daarom is er de mogelijkheid om in verschillende groepen te komen met je Pup, zowel overdag als ’s avonds.

Deze lessen zijn geschikt voor pups tot ca. 8-10 mnd. oud (afhankelijk van de hond)