Clickeren en Belonen

Clickeren is het toverwoord tegenwoordig, het past natuurlijk ook prima in het ‘positieve trainen’ zoals dat tegenwoordig, gelukkig, steeds meer gedaan wordt. Maar voor alle duidelijkheid… clickeren is geen wondermiddel, het is slechts een hulpmiddel dat het voor de baas gemakkelijker maakt om ‘op het juiste moment’ de hond duidelijk te maken dat het goed is wat hij doet (bekrachtigen).

De hond heeft, in elke leeftijdsfase, heel snel door wat dat geluidje dat de clicker voortbrengt, voor hem te betekenen heeft.

Tijdens Clickeren en belonen leren we de honden allerlei oefeningen aan, gewoon voor de fun maar ook heel zinvol in het dagelijkse leven.

Je kunt denken aan  de oefening plaats/mand, halsband/lijn aandoen, wachten enz. enz. Oefeningen die je elke dag kunt/moet gebruiken. Maar heel leuk wordt het pas als je allerlei leuke onzinnige en geinige ‘truckjes’ leert aan je hond. Een ‘high-five’ als begroeting bij het thuiskomen is wel grappig natuurlijk, of wat denk je van oefeningen die je de hond aanleert d.m.v. handbewegingen i.p.v. gesproken taal. Bedenk het maar, clickeren is een prachtige en heel duidelijke manier (voor baas en hond) van communicatie maar het is gewoon ook ontzettend leuk om te doen met je hond.

Heb jij een ‘sporthond’ en loop je tegen bepaalde problemen aan, kun je zeker eens denken aan Clickeren en belonen.

Wellicht loop je gewoon tegen alledaagse problemen aan met je hond (opspringen tegen de visite, niet terug willen komen, speelgoed niet terugbrengen etc etc) denk dan eens aan Clickeren en belonen.

Clickeren en belonen is geschikt voor elke hond van elke leeftijd.