Dog & Fitness

Een heerlijke en actieve work-out voor hond en baas.

Onder leiding van een gediplomeerd Fitness-coach ga je werken aan de fitheid van je hond en van jezelf. Deze lessen zijn dus echt bedoeld voor hond en baas samen.

Na een rustige warming-up doe je samen met je hond

 

eenvoudige oefeningen, waarbij het ‘lekker bezig zijn’ een belangrijk aspect is. Eenvoudige krachttraining om de spieren sterker te maken en minder snel moe. Samen oefeningen doen om een beetje soepeler te worden in jullie gewrichten, iets meer bewegingsruimte te krijgen. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan de noodzakelijke Cardiofitness, deze helpt je hart- en longfuncties te verbeteren, en als laatste leer je samen met je hond de nodige Balance en Coördinatie-oefeningen aan om wat meer zelfvertrouwen (hond) en lichaamsbeheersing te krijgen. Elke trainging wordt afgesloten met een zgn. cooling-down.Geen beschrijving beschikbaar.

En na zo’n lekkere work-out zijn jullie  natuurlijk moe maar ook voldaan (mentale vermoeidheid) en dan is het lekker dat voor de hond een bakje water bij je hebt, maar neem ook voor jezelf wat te drinken mee voor tijdens of na de les (water of energiedrank) en het is natuurlijk handig als je een handdoek meeneemt.

Dog & Fitness is geschikt voor elke hond en elke baas. Mocht je hond en/of jijzelf medische klachten hebben, of aan speciale dingen willen werken, moet je dat vooraf even melden, zodat we een trainingsprogramma op maat kunnen maken.