Hoopers

Tijdens Hoopers leer je je hond, op afstand, een parcours te lopen dat bestaat uit Hoops (boogjes), korte tunnels, tonnen en hekjes. Hoopers is afgeleid van agility/behendigheid waarbij het grootste verschil is dat Hoopers veel minder fysiek (lichamelijk) belastend is voor de hond omdat er niet gesprongen wordt.

 

De hond rent in vloeiende lijnen een parcours dat bestaat uit boogjes (‘hoops’), tonnen, korte tunneltjes en hekjes waarbij er niet gesprongen hoeft te worden. Door telkens een ander parcours uit te zetten, is de variatie groot.

 

Een belangrijke eigenschap van deze sport is dat het baasje op afstand de hond door het parcours stuurt en de honden zoveel mogelijk zelfstandig op aanwijzing van lichaams- en stemcommando’s van het baasje het parcours afleggen. Daardoor is de sport ook zeer geschikt voor baasjes die niet of moeilijk kunnen rennen.

Een uitdagende bezigheid voor hond en baas. Honden rennen niet alleen door de hindernissen, ze moeten daarnaast contact houden, met het baasje, om te zien waar ze heen moeten rennen, en hun hersens gebruiken om de juiste volgorde aan te houden. Fysieke en mentale inspanning dus,

 

Door de lage fysieke belasting is Hoopers uitermate geschikt voor oudere honden, honden die een fysiek ongemak hebben en daardoor bijvoorbeeld niet mogen springen, of honden die door hun fysiek belemmerd worden om agility te doen (denk bijvoorbeeld aan kleinere honden zoals teckels ed.). Omdat de hond op ruime afstand door het parcours gestuurd wordt en het baasje niet mee mag rennen, is hoopers tevens een uitkomst voor baasjes met fysieke beperkingen. Maar eigenlijk is hoopers voor elke hond en elk baasje geschikt, omdat honden het heerlijk vinden om in mooie vloeiende lijnen te rennen, uitgedaagd te worden om na te denken en gewoon lekker samen met hun baas bezig te zijn.

Je kunt bij Teamplay op verschillende dagen Hooperen, zowel overdag als ’s avonds. Voor (jonde) honden die nog niet los kunnen lopen is er een aparte groep op woensdagavond.