Balans en Coördinatie

Balans en Coördinatie is eigenlijk een beetje Fitness, krachttraining en leren beter gebruik te maken van je lichaam. Je traint de behendigheid van je hond, hij wordt leniger, krijgt een betere conditie en je traint ook de spierkracht.

We maken bij Balans en Coördinatie gebruik van allerlei toestellen:

  • Balansballen, kussens en pinda’s voor meer zelfvertrouwen, verleggen van grenzen, lef en spierkracht.
  • Hindernisparcoursen zorgen voor een betere coördinatie, en het verleggen van grenzen.
  • Loopoefeningen over cavaletti’s en hindernissen zorgen voor een beter coördinatie en meer focus van de hond.
  • Gymnastiekoefeningen zorgen voor meer lenigheid, concentratie en coördinatie

Balans En Coördinatie vereist een grote mate van samenwerken met je hond, je moet hem stap voor stap oefeningen aanleren, hem helpen zijn lichaam te leren kennen en samen nieuwe mogelijkheden ontdekken om zijn lichaam beter te gebruiken. Jullie leren elkaar beter kennen en de hond leert zijn baasje (beter of nog meer) te vertrouwen.

Balans en Coördinatie PupsBalans en coördinatie is geschikt voor (bijna) elke hond.

Pups leren hun lichaam beter kennen en te gebruiken (proprioceptie : weten waar je lichaam zich in de ruimte bevindt en waar je ledematen zijn ten opzichte van de omgeving en elkaar, ook wel lichaamsbewustzijn genoemd). Jonge honden hebben baat bij B&C om hun coördinatie beter te ontwikkelen, ze leren grenzen te verleggen en is een prima voorbereiding indien er een hondensport beoefent gaat worden. Volwassen honden hebben meer nodig dan 4x per dag een rondje lopen, Balans en Coördinatie is uitermate geschikt om het lichaam in conditie te houden (of te brengen)

Voor sporthonden zou Balans en Coördinatie een basistraining moeten zijn die standaard (als voorbereiding) in het trainingsprogramma zou moeten zitten.

Oudere honden hebben baat bij B&C om problemen te voorkomen en in beweging te blijven en uiteraard kan B&C bij revaliderende honden prima ondersteunend werken.

Teamwork in optima forma